You are hereΤαξιδεύοντας με την σκανταλόπετρα στην Μηλο!

Ταξιδεύοντας με την σκανταλόπετρα στην Μηλο!


skantalopetra-diver.jpg

Από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου 2010, ταξιδέψετε στην Μήλο μαζί με την σκανταλόπετρα ! Ακολούθησε την και αγωνιστείτε και εσείς!
Η σκανταλόπετρα είναι ιδέα: είναι ταξίδι στην ιστορία των λαών της θάλασσας. Προβάλει το αγέρωχο της ψυχής τους και την καθαρότητα της σκέψης τους!


Ποιοί δεν πρέπει να χάσουν αυτό το ταξίδι !


• Οι αθλητές ελεύθερης κατάδυσης και αγωνισμάτων άπνοιας από όλα τα κράτη.
• Οι λάτρεις των καταδύσεων και της υποθαλάσσιας εξερεύνησης.
• Οι φωτογράφοι και εικονολήπτες βυθού και καταδυτικών δραστηριοτήτων.
• Οι φωτογράφοι, ζωγράφοι- συλλέκτες σεληνιακών τοπίων, υπέργειων και υποθαλάσσιων οικοσυστημάτων.
• Οι αθλητικογράφοι με ενδιαφέρον σε νέα πολλά υποσχόμενα αθλήματα.
• Οι δημοσιογράφοι με ενδιαφέρον στον φυσιολατρικό και εναλλακτικό τουρισμό.
• Όσοι ενδιαφέρονται για υποβρύχιο και υπέργειο σαφάρι φωτογραφίας, με τίτλο «το ταξίδι της σκανταλόπετρας». H πρόταση αφορά ένα διαγωνισμό φωτογραφίας που θα ξεκινήσει στη Μήλο τον φετινό Αύγουστο για να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2011 στο νησί των σφουγγαράδων την Κάλυμνο. (για περισσότερα..)
• Οι Άνθρωποι με ενδιαφέρον στην Γεωλογία.
• Οι οπαδοί των εναλλακτικών διακοπών και των δραστηριοτήτων στη φύση.
• Οι λάτρεις του Ελληνικού καλοκαιριού, των Ελληνικών νησιών με ήπια ανάπτυξη, γραφικούς οικισμούς, πεντακάθαρες μαγευτικές παραλίες και συγκλονιστικά ηλιοβασιλέματα.
• Οι γευσιγνώστες και οπαδοί του καλού φαγητού, της Ελληνικής κουζίνας και του Ελληνικού κρασιού.
• Τέλος, οι λάτρες της καλής παρέας!!

«Η σκανταλόπετρα είναι Ιδέα» : καλλιεργεί την φιλία και την ευγενική άμιλλα!


Ποιοι μπορεί να πάρουν μέρος στους αγώνες σκανταλόπετρας ; Όλοι !


Στη Μήλο οι αγώνες σκανταλόπετρας θα είναι ανοικτοί για όλο τον κόσμο! Όσοι λοιπόν επιθυμούν να διδαχθούν την τεχνική, να βιώσουν την εμπειρία και να διαγωνιστούν είναι ευπρόσδεκτοι. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες θα μπορέσουν να πάρουν γεύση από το ωραίο και νέο αυτό άθλημα, δίπλα σε Έλληνες και ξένους αθλητές και πρωταθλητές με την παρουσία και την καθοδήγηση του μέντορα του αθλήματος του αθλήματος και ιατρού καταδυτικής – υπερβαρικής Ιατρικής, Νικόλα Τρικοίλη.
*** Στους τελικούς των αγώνων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι είναι μέλη συλλόγων από την Ελλάδα η το εξωτερικό και οι σύλλογοι τους ανήκουν στις Εθνικές Ομοσπονδίες όπως π.χ. Ε.Ο.Υ.Δ.Α., F.I.P.S.A.S. κ.λπ. και είναι αναγνωρισμένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία C.M.A.S.!!! Για τους αθλητές αυτής της κατηγορίας απαιτείται η προσκόμιση αθλητικών δελτίων από τους συλλόγους τους!!


Οι αγώνες σκανταλόπετρας αυτή την φορά διάλεξαν το νησί της Μήλου!

ΜΗΛΟΣ, «το νησί της Αφροδίτης της Μήλου» : ένα από τα ωραιότερα Ελληνικά νησιά με μεγάλο ιστορικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Ένας μοναδικός γεωλογικά τόπος όπου ο χρόνος και οι ηφαιστειογενείς δραστηριότητες της φύσης της κατά το παρελθόν, λάξευσαν ασύλληπτης ομορφιάς τοπία. Αποπνέoυν μια ιδιαίτερη ενέργεια που σε γεμίζει με συναισθήματα γαλήνης ενώ ταυτόχρονα εξάπτει το ενδιαφέρον για υπέργειες και υποθαλάσσιες εξερευνήσεις.

Το άγαλμα της « η Αφροδίτη της Μήλου» την έκανε περίφημη σε όλο τον κόσμο, όμως αυτή παραμένει μέχρι και σήμερα σεμνή και όμορφη διατηρώντας την αυθεντικότητα της. Σαν τουριστικός προορισμός συνδυάζει όλα αυτά με τρόπο ώστε να είναι ιδανική για την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, γεμάτη υποσχέσεις για νέες εμπειρίες και αξέχαστες διακοπές. Περισσότερα για το νησί : www.milos.gr , www.mymilos.gr
Δεν είναι τυχαίο που προσελκύει ιδιαίτερα πολιτιστικά δρώμενα, φυσιολατρικού, καλλιτεχνικού και αθλητικού χαραχτήρα.

Η σκανταλόπετρα είναι ένα υπέροχο άθλημα άπνοιας , που προβάλει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Όπου και αν έχει φιλοξενηθεί κατάφερε να μεταφέρει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της ευγενικής άμιλλας, της ισότητας , της πατροπαράδοτης Oλυμπιακής «απλότητας» που εστιάζει στον «γυμνό» αθλητή με μόνα εφόδια αυτά του καθαρού μυαλού, της ισχυρής θέλησης και του υγιούς σώματος.
Η σκανταλόπετρα ταξιδεύοντας στοχεύει να διηγηθεί σε όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους την αρχέγονη ιστορία της και την παράδοση της, αλλά επίσης να αγαπηθεί και να διαδοθεί σαν ένα σπουδαίο σύγχρονο άθλημα.
«Η σκανταλόπετρα είναι ιδέα»: μεταφέρει το μήνυμα της αθλητικής ανιδιοτέλειας, της δημοκρατικής σκέψης και της περιβαλλοντικής καθαρότητας.

Οι αθλητές της σκανταλόπετρας επιβάλλεται να βουτάνε πάντα σε πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Αγωνίζονται χωρίς βοηθητικό εξοπλισμό. Πρέπει να μπορούν να βλέπουν με «γυμνά» μάτια ώστε να μπορούν να ελέγχουν την προσπάθεια τους.
Επιλέγει σαν προορισμούς τόπους που έχουν ιστορία, πολιτισμό, φυσιολατρικό ενδιαφέρον, οικολογική ευαισθησία, καθαρό περιβάλλον, φιλόξενους ανθρώπους, ποιοτικό φαγητό και αξιοπρεπή τουριστική υποδομή
Συνεργάζεται με ανθρώπους που αντιλαμβάνονται το μήνυμα της και σέβονται τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της.

Είναι τιμή και ωφέλεια για τον κάθε τόπο να φιλοξενεί τους αγώνες σκανταλόπετρας και να συμβάλλει στην διάδοση του αθλήματος.
www.skandalopetra.com

Στην τύχη...

Image-1.jpg
koilada.jpg
erythros_tonos_1.jpg
sfoygarades_1.jpg
sfoygarades_2.jpg
scuba2-small.jpg
felicitation.jpg
coins_1.jpg
taiji-dolphin-hunt_10277_600x450.jpg
australia_japan_whales.jpg
shark_1.jpg
amforeas_Kimolos.jpg
ydronaftes-dolfin.jpg
neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg