You are hereΓιλέκο διάσωσης ελεύθερου δύτη (FRV)

Γιλέκο διάσωσης ελεύθερου δύτη (FRV)


Your rating: None Average: 2.6 (8 votes)
frv-terry-maas.jpg

Ο Terry Maas μόλις ανήγγειλε ότι το γιλέκο διάσωσης γιά ελεύθερους δύτες στο οποίο εργάζεται εδώ και 5 χρόνια, τώρα λειτουργεί και είναι έτοιμοι να παραγάγουν το προϊόν σύντομα. Ο Terry μιλούσε πάντα για την ασφάλεια και τη λιποθυμία των ρηχών νερών (shallow water blackout-υποξία). Δυστυχώς 5 έτη πριν ο γιός του πέθανε ενώ έκανε ψαροντούφεκο λόγω υποξίας και η αναζήτησή του για να κάνει την ελεύθερη κατάδυση και το υποβρύχιο κυνήγι ασφαλέστερα άρχισε.

Οι πρώτες εντυπώσεις φαίνονται πολύ ελπιδοφόρες, αν και το γιλέκο έχει δοκιμασθεί μόνο από υποβρύχιους κυνηγούς το ερώτημα είναι αν θα έχει αποδοχή και από αθλητές ελεύθερης κατάδυσης.

Εν ολίγοις το γιλέκο έρχεται μαζί με έναν υπολογιστή κατάδυσης χειρός που λειτουργεί λίγο πολύ ως οποιοσδήποτε άλλος καλός υπολογιστής ελεύθερης κατάδυσης. Η διαφορά εδώ είναι ότι μπορείτε να θέσετε τις παραμέτρους, μία για το μέγιστο βάθος και μία για τον μέγιστο χρόνο. Εάν φθάσετε ή υπερβείτε οποιοδήποτε από αυτά τα δύο, η μικρή φιάλη πεπιεσμένου αέρα θα φουσκώσει αυτόματα μόνη της το γιλέκο. Με αυτό τον τρόπο θα αναδυθείτε στην επιφάνεια και επειδή οι αεροθάλαμοι του γιλέκου είναι τοποθετημένοι γύρω από τους ώμους και το στήθος σας, πάντα βγαίνετε με το στήθος επάνω, έτσι ώστε το πρόσωπό σας να μην είναι στο νερό.

Ηχεί σαν μια άριστη συσκευή. Μόνο αρνητικό προς το παρόν είναι η πολύ υψηλή τιμή των 2.900 δολλαρίων ΗΠΑ, αποτρεπτικό για πολλούς ελεύθερους δύτες. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή της συσκευής έτσι ώστε η τιμή να φτάσει σε λογικότερα επίπεδα. Αλλά έπειτα πάλι, ποιά είναι η λογική τιμή για να είναι ένας δύτης ασφαλής…

Συνοπτική περιγραφή συσκευής (μετάφραση από http://oceanicss.com/)

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το γιλέκο διάσωσης γιά ελεύθερους δύτες (Freediver Rescue Vest) δεν θα αποτρέψει λιποθυμία των ρηχών νερών-υποξία, ούτε είναι σχεδιασμένο με σκοπό κάτι τέτοιο. Η λιποθυμία εμφανίζεται όταν μειώνεται το επίπεδο οξυγόνου στον εγκέφαλο κάτω από το επίπεδο που είναι απαραίτητο γιά να υποστηρίξει τη συνείδηση. Μόνο οι ορθές πρακτικές κατάδυσης, η ικανότητα και η καλή κρίση θα αποτρέψουν τέτοιο περιστατικό. Επίσης, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι ακόμα κι αν το θύμα φθάσει στην επιφάνεια, μπορούν κάλιστα να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες, παραδείγματος χάριν η παρεμπόδιση των αναπνευστικών οδών λόγω λαρυγγοσπαμού (οι φωνητικές χορδές πάλθηκαν βίαια, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των διαδρόμων ανταλλαγής αέρα), η φιλοδοξία, και η συνεχιζόμενη άπνοια που οφείλεται σε σοβορή υποξία και καρδιακή ανακοπή. Επομένως, ο δύτης που επιστρέφει στην επιφάνεια μπορεί ακόμα να υποφέρει από φράξιμο των αναπνευστικών οδών και να απαιτείται η άμεση επέμβαση από διασώστη που πρέπει να παράσχει τεχνητή αναπνοή και ίσως, βασική καρδιοπνευμονική ανάνηψη (CPR - ΚΑΡΠΑ) προκειμένου να αποφευχθεί ο μόνιμος τραυματισμός ή ο θάνατος. Όπως με οποιοδήποτε προϊόν, υπάρχουν περιορισμοί και προειδοποιήσεις σχετικά με το χρήση.

Μετά από την αρχική δοκιμή του πρωτοτύπου στο τέλος του Απριλίου 2009, η γενική ιδέα του FRV έχει απλοποιηθεί. Το FRV αποτελείται από τρία σημαντικά συστατικά, τον υπολογιστή κατάδυσης χειρός, την πίσω-τοποθετημένη μονάδα ελέγχου και ενεργοποίησης πλήρωσης, και το γιλέκο επίπλευσης. Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή κατάδυσης, ο δύτης θέτει τις παραμέτρους κατάδυσης και παρακολουθεί την πρόοδό της. Η μονάδα ενεργοποίησης περιέχει τα ηλεκτρονικά τσιπ που ελέγχουν την κατάδυση και ενεργοποιούν δύο βαλβίδες, οι οποίες απελευθερώνουν τον αέρα από την ενσωματωμένη φιάλη υπερπλήρωσης στους αεροθάλαμους του γιλέκου. Η μονάδα διατηρείται μέσα σε ένα σάκο και συνδέεται με τους αεροθαλάμους και τη ζώνη μέσης. Το γιλέκο καλύπτει τη μονάδα ενεργοποίησης και στεγάζει τους αεροθαλάμους, είναι υδροδυναμικό και περιέχει ένα ενσωματωμένο μανίκι 3/4 που οδηγεί το καλώδιο επικοινωνίας στον υπολογιστή κατάδυσης χειρός. Η εξωτερική επιφάνεια τουν γιλέκου φτιάχνεται από ένα ανθεκτικό υλικό παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στους ρυθμιστές πλευστότητας της αυτόνομης κατάδυσης (BC). Εφαρμόζει πολύ καλά στο σώμα του δύτη και όταν γεμίζει, η πίεση αέρα αναγκάζει τα πολλαπλά στρώματα των διπλωμένων πτυχών να επεκταθούν. Οι πτυχές είναι έντονα χρωματισμένες για να δηλώσουν σε άλλους ότι το γιλέκο έχει φουσκώσει ενώ η πρόσθετη πίεση που απελευθερώνεται μέσω της βαλβίδας υπερπίεσης ενεργοποιεί έναν συριγμό. Το γιλέκο παρέχει περίπου 32 λίβρες άνωσης στην επιφάνεια.

     

Ειρωνεία αποτελεί ότι ένας σημαντικός αριθμός δυτών που υφίσταται απώλεια αισθήσεων το παθαίνει στην επιφάνεια, μετά από μία ειδάλλως επιτυχή ολοκλήρωση μιάς κατάδυσης. Όταν το γιλέκο, χρησιμοποιώντας τους ηλεκτρονικούς αισθητήρες του, αναγνωρίσει ότι ο δύτης έχει φθάσει στην επιφάνεια, αναμένει να δεχτεί το σήμα αφοπλισμού από το δύτη. Αν το γιλέκο δεν αφοπλισθεί αποτελεσματικά από το δύτη στην επιφάνεια (δεν επιτρέπει την αφόπλιση οπουδήποτε εντός νερού παρά μόνο στην επιφάνεια), θα ενεργοποιηθεί όταν φτάσει το χρονικό όριο που έχει τεθεί από το δύτη.

Επειδή υπάρχει η πιθανότητα για το δύτη που έχει μόλις αναδυθεί, να βρίσκεται σε σύγχιση ή απλά σε μερική εγρήγορση, αλλά με τις αισθήσεις του, ο δύτης μπορεί να ξεχάσει να απενεργοποιήσει το γιλέκο. Αναμένουμε ότι ένας σημαντικός αριθμός δυτών θα εκπλαγεί από το φούσκωμα του γιλέκου στην επιφάνεια λόγω των μειωμένων-και μη αντιλαμβανομένων-επιπέδων συνειδητοποίησης, που τους οδηγεί στο να ξεχάσουν να αφοπλίσουν εθελοντικά τη συσκευή. Ενώ αρχικά ο δύτης μπορεί να δεί την αυτόματη ενεργοποίηση ως ενόχληση, πρέπει να είναι σαφές ότι αυτό είναι μια προειδοποίηση ότι ίσως ήταν επικίνδυνα κοντά στη πλήρη απώλεια αισθήσεων. Το γιλέκο ενεγοποιήθηκε επειδή ο μέγιστος χρόνος επιτεύχθηκε και δεν απενεργοποιήθηκε έγκαιρα. Η ενεργοποίηση σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να είναι ένα σαφές σήμα ότι ο δύτης πρέπει να αλλάξει τις πρακτικές κατάδυσής του ή/και να λάβει περαιτέρω εκπαίδευση.

Με την ανάδυση στην επιφάνεια, ο δύτης πρέπει να περιμένει 10 δευτερόλεπτα προτού να δεχτεί η μονάδα αφοπλισμό με κρούση του υπολογιστή χειρός στους συναρμοσμένους μαγνήτες που υπάρχουν στο γιλέκο. Ένα φως στον υπολογιστή αναγνωρίζει την επιτυχή κρούση. Ο δύτης έχει έπειτα 5 δευτερόλεπτα γιά να κρούσει το χέρι του πάνω στους μαγνήτες που βρίσκονται στο γιλέκο. Ακόμα κι αν ο δύτης αφοπλίσει επιτυχώς το γιλέκο μετά από 10 δευτερόλεπτα, μπορεί ακόμα να υποστεί την απώλεια αισθήσεων και μπορεί επίσης να αρχίσει να βυθίζεται στο νερό. Επομένως, μετά από τη λήψη μιάς επιτυχούς πρώτης κρούσης, η μονάδα θα επαναρυθμίσει το δεύτερο χρονόμετρο γιά άλλα 20 έπειτα από τα οποία απαιτείται άλλη μία κρούση. Στην περίπτωση της ασυναίσθητης βύθισης, το γιλέκο έχει σχεδιαστεί για να φουσκώνει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα έπειτα από την επιφάνεια ή όταν ο δύτης υπερβαίνει τα 10 πόδια (3μ) βάθους. (Αυτές οι παράμετροι χρόνου και βάθους υπόκεινται σε αλλαγή κατά τη διάρκεια της φάσης ελέγχου των πρωτοτύπων.) Επειτα από την πρώτη κρούση, ο δύτης που είναι σε ετοιμότητα και σε κανέναν κίνδυνο απώλειας αισθήσεων, μπορεί να προσπεράσει την ανάγκη για τη δεύτερη κρούση με τη πίεση ενός κουμπιού στον υπολογιστή κατάδυσης.

Ενα γιλέκο που ενεργοποιήθηκε και φούσκωσε μπορεί να ξαναγίνει έτοιμο για χρήση με την επανασυσκευασία των αεροθαλάμων στις θήκες τους και την επαναπλήρωση της φιάλης συμπιεσμένου αέρα, η οποία παρέχει τον αέρα για να γεμίσουν αεροθάλαμοι του γιλέκου. Το μέγιστο επιχειρησιακό βάθος, με μια πλήρως φορτωμένη φιάλη αέρα είναι 120 - 150 πόδια (40-50μ). Η φιάλη μπορεί να γεμίσει σε ένα κατάστημα κατάδυσης, αλλά πιό βολικά για τον ελέυθερο δύτη, είναι η άμεση πλήρωση από φιάλη αυτόνομης κατάδυσης των 3.000 PSI. Εάν τοποθετηθεί σε φιάλη με λιγότερα από 3.000 PSI, δεν θα παράσχει προστασία στα 150 πόδια, αλλά θα υπολογίσει ένα πιό ρηχό βάθος όπου μπορεί να υπάρξει ικανοποιητική πίεση γιά να παρασχεθεί η επαρκής πλήρωση του γιλέκου. Τα ηλεκτρονικά και οι αισθητήρες που περιλαμβάνονται στη μονάδα ενεργοποίησης θα μετρήσουν την πίεση αέρα στη φιάλη και έπειτα θα υπολογίσουν το μέγιστο βάθος κατάδυσης το οποίο ο δύτης μπορεί να καθορίσει -με μέγιστο τα 150 πόδια. Επιπλέον, ηλεκτρονικά κυκλώματα ελέγχουν συνεχώς τη φιάλη αέρα και ενημερώνουν το χρήστη εάν υπάρχει ανεπαρκής συμπιεσμένος αέρας για να διογκώσει το γιλέκο στο επιλεγμένο βάθος του δύτη ή εάν η μπαταρία είναι χαμηλή.

Ο υπολογιστής κατάδυσης χειρός θα ελέγχει τον χρόνο και το βάθος της κατάδυσης και θα παράσχει τη θερμοκρασία νερού. Όταν ο χρήστης πλησιάζει τα όρια, μιά προειδοποίηση θα εμφανιστεί στον υπολογιστή και ένα φωτεινό σήμα LED θα ανάψει. Όταν ο χρήστης πλησιάζει τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα της κατάδυσής του, μία αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινά πριν τη ενεργοποίηση και το φούσκωμα του γιλέκου. Ο δύτης μπορεί να επαναρυθμίσει τις παραμέτρους της επόμενης κατάδυσης στην επιφάνεια. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει υπολογιστή με μεγάλη οθόνη για να επιθεωρήσει τις τελευταίες 4.000 καταδύσεις σε γραφική αναπαράσταση. Ο δύτης μπορεί επίσης να σχολιάσει τις πρόσθετες καταδύσεις για την προβολή αργότερα, παραδείγματος χάριν όταν λήφθηκε ένα ψάρι ρεκόρ ή η κατάδυση ήταν ειδάλλως αξιοσημείωτη. Ο χρήστης μπορεί επίσης να δώσει εντολή γιά φούσκωμα του γιλέκου οποιαδήποτε στιγμή με τη χρήση μιας ακολουθίας 3 κουμπιών στον υπολογιστή κατάδυσης.

Η μονάδα ελέγχου εκτός από τις βασικές λειτουργίες της πλήρωσης των αεροθαλάμων παρέχει και τις εξής:

  • Προειδοποιήσεις βασικών παροχών: πίεση αέρα και υπόλοιπο ζωής μπαταρίας.
  • Επικοινωνία με υπολογιστή γιά μεταφορά του προφίλ καταδύσεων, έως 4.000 καταδύσεις.
  • Δυνατότητα ενημέρωσης εργοστασιακού λογισμικού (firmware) απευθείας από το διαδύκτιο.
  • Πολυκαρβονικό κρύσταλλο που επιτρέπει καθαρή εποπτεία του εσωτερικού.
  • Εξοδο γιά φόρτιση των μπαταριώ ιόντων λιθίου (Lithium-Ion), που παρέχουν ενέργεια στη μονάδα και στον υπολογιστή χειρός.
  • Διπλές βαλβίδες υψηλής πίεσης γιά αυξημένη αξιοπιστία και λειτουργικότητα.

 

Στην τύχη...

dlouloudis.jpg
i_asximi_emili_einai_kalyteri_289540_b.jpg
climate-change-small.jpg
seahorses.jpg
nemo33-pool.jpg
skantalopetra-diver.jpg
damanaki.jpg
careta_careta_2.jpg
turks-caicos-aggressor.jpg
fish-school.jpg
_fal_1.jpg
arxaia.jpg
neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg