You are here1500 ναυτικά μίλια / Ημέρα 18η - Σύρος, Ανάβυσσος

Ημέρα 18η - Σύρος, Ανάβυσσος


Κυριακή 28/6/2009

Το πρωινό εγερτήριο βαρύ, σηματοδοτούσε το ξύπνημα από το όνειρο...
Κάνοντας την καρδιά μας πέτρα συμμαζεύουμε στα γρήγορα τα πράγματά μας από τα δωμάτια και αναμένοντας μελαγχολικά τον ανεφοδιασμό του σκάφους μας στρωνόμαστε γιά καφέ και πρωϊνό. Το πρόγραμμα έχει τελικό προορισμό την Ανάβυσσο με μιά ενδιάμεση στάση στη Σύρο και το μόνο που μας απασχολεί είναι να μην βρούμε καιρό και κύμα, καθότι το δελτίο καιρού δεν ήταν και ότι καλύτερο.


Αφού πραγματοποιήθηκε ο απαραίτητος εφοδιασμός με βενζίνες και ολοκληρώθηκαν οι χαιρετούρες με τον Μπάμπη και τα κορίτσια του ξεκινήσαμε, αμίλητοι σχεδόν, χαράζοντας πορεία μέσω της βορειοανατολικής πλευράς της Νάξου γιά την Ερμούπολη της Σύρου, κάπου 60 μίλια μακρύτερα. Σαν να σεβάστηκε ο καιρός τη μελαγχολία μας και μας χάρισε τουλάχιστον ένα ήρεμο και ακύμαντο ταξίδι μέσα στο κέντρο των Κυκλάδων. Επειτα από 2 ώρες περίπου φτάνουμε στο λιμάνι της πανέμορφης Ερμούπολης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων όπου, με φόντο τα ναυπηγεία του Νεωρίου, τα παραδοσιακά επιβλητικά αρχοντικά στέκουν αγέρωχα μπροστά τον μοντέρνο τρόπο ζωής που στροβιλίζεται γύρω από τις καφετέριες. Ενας καφές, μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια, κάτι από γρήγορο φαγητό και μερικά πακέτα παραδοσιακά Συριανά λουκούμια ολοκλήρωσαν την επίσκεψή μας και ετοιμαστήκαμε γιά το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού. Ανάβυσσος, άλλα 60+ μίλια δυτικά μέσα από μία απίστευτη μπουνάτσα ίδια με εκείνη που ο Ποσειδώνας μας χάρισε στην αρχή του ταξιδιού μας. Τήνος, Γυάρος, Τζιά και Κύθνος στέκονται στο διάβα μας σαν να μας αποχαιρετούν, σαν να μας ζητούν να υποσχεθούμε ότι θα γυρίσουμε. Φάνηκε και η Μακρόνησος και πίσω από αυτήν το Σούνιο και καθώς άρχισαν να αχνοφαίνονται οι Καβοκολώνες μια φράση κάνει την εμφάνισή της ολοένα και εντονότερα στα χείλη μας, "ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΠΤΑΙΝ !" ...

Αφού πατήσαμε το πόδι μας πάλι στο λεκανοπέδιο, τακτοποιήσαμε το σκάφος και πήραμε το δρόμο της επιστροφής με το αυτοκίνητο σχεδόν αμίλητοι, συνειδητοποιούμε ότι αν και έχουμε ξυπνήσει εδώ και πολλές ώρες το όνειρο είναι εδώ. Η γεύση της αλμύρας είναι ακόμη στα χείλια μας, οι εικόνες που ζήσαμε τριγυρίζουν έντονα στα μάτια μας και η θαλασσινή αύρα συνεχίζει να μαστιγώνει το πρόσωπό μας.

Κύθηρα και Αντικύθηρα, Δ.Κρήτη και Παλαιόχωρα, Γαύδος και Γαυδοπούλα, Ν.Κρήτη και Ιεράπετρα, Κάσσος και Κάρπαθος, Ουνιανήσια και Αμοργός, 1500 ναυτικά μίλια στις πανέμορφες θάλασσες του Νότιου Αιγαίου έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στη ματιά μας, το πρόσωπο και την ψυχή μας!

Το όνειρο είναι εδώ, είναι ακόμη ζωντανό, γιατί τα όνειρα δεν πεθαίνουν ποτέ, τουλάχιστον ποτέ όσο υπάρχουν παιδιά!

 

Ερμούπολη - Σύρος

 

Στην τύχη...

seaandsun.jpg
greenpeace-psaria-kokkino.jpg
delfinia-fonos1.jpg
glafkos_logo.jpg
lagokefalos_1.jpg
telikh_afissain.jpg
turks-caicos-aggressor.jpg
shark_1.jpg
jump-blue.jpg
seek_logo.jpg
australia_japan_whales.jpg
an-ocean-sml.jpeg
neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg