You are here1500 ναυτικά μίλια / Ημέρα 10η - Κάσσος, Κάρπαθος

Ημέρα 10η - Κάσσος, Κάρπαθος


Σάββατο 20/6/2009.

Η ημέρα έχει ξεκινήσει νωχελικά ως συνήθως και ο ήλιος έχει ανέβει γιά τα καλά στο θρόνο του καθώς αποχαιρετούμε το φιλόξενο λιμάνι του Εμποριού και την όμορφη Κάσσο.Νέες περιπέτειες μας περιμένουν στο φημισμένο νησί της Καρπάθου και τη Σαρία αλλά πρώτα θα επιχειρήσουμε μία βουτιά 5 μίλια βορειότερα στη βραχονησίδα Στρογγύλη.

Ο καιρός είναι καλός αλλά το ενοχλητικό 5άρι ΒΑ κύμα καλά κρατεί. Φτάνοντας στη βραχονησίδα βλέπουμε ότι δεν υπάρχει απάγκιο μέρος γιά να αγκυροβολήσουμε και έτσι αποφασίζουμε να προσπεράσουμε γιά να δοκιμάσουμε την τύχη μας στο επόμενο σύμπλεγμα βραχονησίδων. Αμ δε όμως, εκεί ο καιρός χειροτερεύει και το βυθόμετρο δείχνει πολύ βαθιά, τι βαθιά, μάλλον άπατα δείχνει!

Πιεζόμενοι λοιπόν από τον καιρό αλλά και από την έλλειψη έμπνευσης αναχωρούμε οριστικά από την Κάσσο βάζοντας ρότα γιά τα νότια της Καρπάθου όπου έχουμε κλείσει δωμάτια.

Πλησιάζοντας το αεροδρόμιο στα νότια της Καρπάθου ο καιρός δυναμώνει, ο αέρας γίνεται ανυπόφορος και αρχίζουμε και βλέπουμε ... πανιά. Τότε είναι που ο Γιάννης μας λέει όλη την αλήθεια, ότι δηλαδή τον προειδοποίησαν γιά τη φήμη του μέρους ως τον παράδεισο των σέρφερς αλλά δεν έδωσε και ιδιαίτερη σημασία!

 

Ο αέρας φυσά δαιμονισμένα και ψιθυριζει "να φύγετε, να φύγετε, να πάτε αλλού". Προσπαθώντας λοιπόν να σταθούμε πάνω στη βάρκα και έπειτα από πολύ σπρέϋ θάλασσας μπαίνουμε στον όρμο που προοριζόταν να καταλύσουμε. Με τα χίλια ζόρια καταφέρνουμε να δέσουμε, ευτυχώς χωρίς να πατήσουμε κανένα σέρφερ, ενώ ταυτόχρονα καταφθάνει γιά να μας προϋπαντήσει ο ξενοδόχος.

 

Επειτα από σύντομες συνεννοήσεις και προς τιμήν του, ο άνθρωπος μας προτρέπει να μην μείνουμε εκεί αλλά να πάμε στο λιμάνι της Καρπάθου, τα Πηγάδια. Ετσι και πράτουμε αμέσως, αφήνοντας πίσω μας και στην ησυχία του τον κόσμο των σέρφερς και πλέοντας προς τα υπήνεμα νερά στην ανατολική πλευρά του νησιού.

 

Η ώρα είναι περασμένες 4:00 το απόγευμα καθώς μπαίνουμε στο λιμάνι της Καρπάθου γιά άλλη μια φορά ταλαιπωρημένοι και μούσκεμα. Μια σύντομη συνεννόηση με το λιμενικό και δένουμε στο λιμάνι με τα ψαροκάϊκα στον ντόκο ακριβώς κάτω από το λιμεναρχείο.

 

Σειρά έχει ένα καφεδάκι στα χαλαρά και έπειτα τουρισμός στα μαγαζιά της χώρας! Με τα πολλά και αφού καταλύσαμε στο υπέροχο διαμερισματάκι της κυρά Μαρίτσας, που παρεπιπτόντως μοσχοβολούσε χλωρίνη και ακουαφόρτε από την καθαριότητα, πήγαμε για τι άλλο, μα φαγητό φυσικά! Η Μαρία με την μητέρα της στην κουζίνα, μας περιποιήθηκαν δεόντως με μεζεδάκια και ουζάκια και αφού φάγαμε έως σκασμού αποτελειώσαμε τη βραδυά με βότκες και ωραία ροκ μουσική στο "Ανώϊ", αν θυμάμαι καλά...

 

Κάσσος - Εμποριό

 

Κάσσος - βραχονησίδα Στρογγύλη

 

Στην τύχη...

palau-nitch.jpg
us-freedive-team.jpg
fouskoto.jpg
MediterraneanSea_1.gif
green_robot_1.jpg
RD_090920_RBCDSGR_HUNT_2456 (Medium).jpg
abyss_1.jpg
Limeniko_cyprus.jpg
aliotislittle.jpg
Poros_7995376.JPG
Poros_7995377.jpg
babis-o-xlapas.jpg
dolfins_ins_2.jpg
dolphins1.jpg
neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg