You are here / Νέα-Ειδήσεις / Νέα-Ειδήσεις

Νέα-Ειδήσεις


22 Δεκ 11

Επιστολές Ε.Ο.Υ.Δ.Α. προς τους αρμόδιους Υπουργούς για θέματα αλιείας.

eoydaa-logo.jpg

Η Ε.Ο.Υ.Δ.Α. κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας απέστειλε προς τους Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (αρμόδιο για θέματα αλιείας) και Υπουργό Προστασίας του Πολίτη επιστολή με θέμα τις γκρίζες ζώνες της νομοθεσίας του ψαροτούφεκου.

19 Δεκ 11

Καρχαρίες που σκορπούν …χαμόγελα

karxaries-groilandia.jpg

Στα βαθιά βούτηξε ένας ατρόμητος φωτογράφος από τη Χαβάη για να φωτογραφίσει σπάνιους καρχαρίες της Γροιλανδίας, γνωστούς για το χαμόγελό τους.

Οι απίθανοι καρχαρίες της Γροιλανδίας ζουν για περισσότερα από 200 χρόνια σε βάθη που ξεπερνούν τα 600 μέτρα κάτω από τον Αρκτικό πάγο.

Φτάνουν σε μήκος τα 7 μέτρα και είναι τόσο ατρόμητοι που τα βάζουν ακόμα και με τις πολικές αρκούδες.

12 Δεκ 11

Καλοκαίρι χωρίς θαλάσσιους πάγους στην Αρκτική το 2015

Antarctici_1.jpg

Ο Πίτερ Γουάνταμς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κειμπριτζ που θεωρείται από τους κορυφαίους ωκεανολόγους στον κόσμο, υποστηρίζει ότι το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική γίνεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Εκτιμά ότι στο άμεσο μέλλον τα καλοκαίρια δεν θα υπάρχουν θαλάσσιοι πάγοι στην Αρκτική και προβλέπει ότι αυτή η εξέλιξη θα γίνει πραγματικότητα το 2015.

12 Δεκ 11

Μήνυση κατά οκτώ υπουργών για τις υδατοκαλλιέργειες

fishing-net.jpg

Μηνυτήρια αναφορά κατά των οκτώ υπουργών, οι οποίοι υπέγραψαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» κατέθεσαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, κ.

12 Δεκ 11

Μαζικοί εκβρασμοί ζιφιών στην Κέρκυρα

zifios.jpg

Μαζικοί εκβρασμοί ζιφιών στην Κέρκυρα δημιουργούν ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος δέκα ζώων, ενώ με βάση τις εκτιμήσεις του τοπικού λιμεναρχείου Παλαιοκαστρίτσας ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, αν επαληθευτούν οι πληροφορίες αλιέων και κατοίκων του νησιού που κάνουν λόγο για περιστατικά εκβρασμών σε διάφορα σημεία του νησιού.

06 Δεκ 11

Βραβεύτηκαν οι ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ydronaftes-dolfin.jpg

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2011. Η συμπλήρωση ενός έτους από τη σύσταση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», συνέπεσε με μια εξαιρετική επιβράβευση των προσπαθειών και την αναγνώριση του εθελοντικού έργου που προσέφεραν τα μέλη της ακούραστα, στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας της οργάνωσης.

03 Οκτ 11

Νέο ΔΣ στον Γλαύκο

glafkos_logo.jpg

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια γενική συνέλευση με τα εξής θέματα:

1) Απολογισμός πεπραγμένων για το χρονικό διάστημα 2010 – 2011.
2) Οικονομικός απολογισμός για το ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς και παράδοση του ταμείου.
3) Προτάσεις για το σχεδιασμό του προγράμματος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για το 2011 – 2012.

30 Σεπ 11

Οι κινητήρες της Yamaha διαθέτουν αντικλεπτικό σύστημα

Το 2007, ο Ιάπωνας κατασκευαστής «έριξε» στην αγορά ένα νέο αντικλεπτικό σύστημα που αφορά στις εξωλέμβιες με την ονομασία Y-COP (Yamaha Customer Outboard Protection). Το συγκεκριμένο σύστημα, που λειτούργει όπως ένας απλός συναγερμός ενός αυτοκινήτου, αποτελείται από ένα… τηλεκοντρόλ, το οποίο φέρει δύο κουμπιά. Ένα για να κλειδώνει και ένα για να ξεκλειδώνει ο κινητήρας.

30 Σεπ 11

Οι πρώτοι φάροι των Επτανήσων

faros.jpeg

Οι πρώτοι φάροι στις ελληνικές θάλασσες κατασκευάστηκαν στο Ιόνιο Πέλαγος από τους Άγγλους. Αρχικά λειτουργούσαν με ελαιόλαδο, στη συνέχεια με πετρέλαιο και έπειτα με ασετιλίνη και ανήκουν στην περίοδο προ της ενώσεως των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα. Όλοι τους είναι μοναδικής αρχιτεκτονικά κατασκευής και οι περισσότεροι από αυτούς σώζονται σε πολύ κατάσταση ακόμα και σήμερα.

30 Σεπ 11

Διεθνές συμπόσιο για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας

Διήμερο διεθνές συμπόσιο για την προστασία της Μαύρης Θάλασσας, αρχίζει σήμερα στην Κοστάντζα της Ρουμανίας. Το συμπόσιο διοργανώνει το Εθνικό Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών και Ανάπτυξης "Grigore Antipa".

Το θέμα του διεθνούς συμποσίου είναι: "Η προστασία και η βιώσιμη διαχείριση του οικοσυστήματος της Μαύρης Θάλασσας - μια ανάγκη της τρίτης χιλιετίας".

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου

Στην τύχη...

galazia_shmaia.jpg
eu-flag.jpg
Γριγρί - Λαγονήσι - 30/5/2009
limeniko_1.JPG
limeniko_2.JPG
climate-change-small.jpg
great-white2.jpg
gd-10logos.jpg
an-ocean-sml.jpeg
fish-school.jpg
tonos_sussi.jpg
salt-lake1.jpg
aliak-eleksok.JPG

Πλοήγηση βιβλίου

neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg