You are hereΠΣΑΥΚ: Εξελίξεις στην ΕΟΥΔΑΤΚ

ΠΣΑΥΚ: Εξελίξεις στην ΕΟΥΔΑΤΚ


psayk.jpg

Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του νέου ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή, τα αθλήματα της Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας Αθλητικής Αλιείας και Τεχνικής Κολύμβησης στο εξής θα χαρακτηρίζονται Αθλήματα Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας με Αθλητική Αναγνώριση και δεν θα χρηματοδοτούνται καθόλου από την πολιτεία, παρά μόνον σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα τους παρέχονται εγκαταστάσεις για τη διενέργεια πρωταθλημάτων ή άλλων επιλεγμένων δράσεων.

Λόγω των εξελίξεων αυτών η Γ.Σ. της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. της 20.3.2010 αποφάσισε την εγκατάλειψη του αθλήματος της Τεχνικής Κολύμβησης, το οποίο δεν μπορεί να συντηρηθεί χωρίς κρατική χρηματοδότηση. Το άθλημα αυτό υπήχθη ήδη στην Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία (Κ.Ο.Ε.) για να επιβιώσει. Στην ίδια Γ.Σ. η Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. αποφάσισε και σχετική τροποποίηση του καταστατικού της, η οποία επάγεται πλέον και δικαίωμα ψήφου για όλα τα σωματεία που έχουν 10 αθλητές σε οποιουσδήποτε αγώνες και πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας (Αθλητική Αλιεία, Υποβρύχια Σκοποβολή, Άπνοια, Υποβρύχια Πλεύση και Προσανατολισμός).

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, και για να είναι δυνατή η επιβίωση της Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ. συστήνονται επιτροπές αθλημάτων, οι οποίες θα επιμεληθούν την καλλιέργειά τους και θα φροντίσουν να προσπορίζουν τους απαραίτητους πόρους για το σκοπό αυτό, αλλά και θα συμβάλουν στα λειτουργικά έξοδα της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία προσκάλεσε τον Π.Σ.Α.Υ.Κ. να προτείνει τα μέλη της νέας 5μελούς Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας, η οποία θα έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη για το ψαροτούφεκο.

Ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. αισθάνεται δικαιωμένος, αφού εδώ και 10 έτη οργανώνει το άθλημα του ψαροτούφεκου και το έχει καταστήσει αυτοδύναμο και έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προκλήσεις. Χάρη στην προνοητικότητα του Συνδέσμου μας το άθλημα συσπειρώθηκε ήδη γύρω από την Ομοσπονδία, κυρίως με τη θεσμοθέτηση των αθλητικών δελτίων στον περσινό (αλλά και στον εφετινό αγώνα των νέων), αλλά και χάρη στην προτροπή να εγγραφεί εφέτος ο ιστορικός Γλαύκος στη δύναμη της.

Με τη δυνατότητα που παρέχει σήμερα η Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Τ.Κ., το αγωνιστικό ψαροτούφεκο αποκτά πλήρη έλεγχο της μελλοντικής πορείας του και τη δυνατότητα να το διοικήσουν επιτέλους άνθρωποι που το αγαπούν και το υπηρετούν. Αγωνιστικά γίνεται ένα από τα κύρια αθλήματα της Ομοσπονδίας από την οποία θα απολαμβάνει στο εξής και τη δέουσα εκτίμηση και προβολή.

Ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. ανέκαθεν πίστευε ότι το ψαροτούφεκο μπορεί να ανθίσει σε αυτόν τον τόπο αν του δοθεί πραγματικά η ευκαιρία. Σήμερα αυτό φαίνεται να συμβαίνει. Είναι ώρα ευθύνης για όλους. Μας δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να δρέψουμε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση από το σπορ που αγαπάμε. Ο χώρος μας έχει κουραστεί από τα μεγάλα λόγια και είναι καιρός οι άνθρωποι που είχαν ενδοιασμούς να αρχίσουν πραγματικά να προσφέρουν και να δείξουν το δυναμικό τους. Χρειαζόμαστε αθλητές, σωματεία και εκδηλώσεις. Χρειαζόμαστε χορηγούς και ανθρώπους με διάθεση να προσφέρουν και όχι να πάρουν. Το μέλλον θα δείξει ποιοι είμαστε και τι είμαστε σε θέση να καταφέρουμε. Και αν καταφέρουμε κάτι, αυτή τη φορά δε θα το δώσουμε πίσω, και σε κανέναν!

Ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 19.5.2010 στις 15.30 μ.μ. στα γραφεία του «ΓΛΑΥΚΟΥ» στην Αθήνα, οδός Αγκύλης 78 στο Νέο Κόσμο.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως της Γ.Σ. είναι τα εξής:
1. Στελέχωση της Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας της ΕΟΥΔΑΤΚ.
2. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2010.
3. Συζήτηση προτάσεων για εκδηλώσεις που θα αποφέρουν έσοδα στο άθλημα.
Το Δ.Σ. υπενθυμίζει στα μέλη, ότι βάσει του άρθρου 14 παρ. δ) του καταστατικού, μπορούν να εκπροσωπηθούν στη Γ.Σ. με έγγραφη εξουσιοδότηση ενός μέλους, εφόσον είναι ταμειακώς τακτοποιημένα. Το ΔΣ εύχεται η Γενική Συνέλευση να είναι μαζική λόγω της σπουδαιότητας των θεμάτων, αλλά επισημαίνει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανένα μέλος να ψηφίσει αν δεν έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες. Πολλά μέλη οφείλουν συνδρομές ετών και παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εγκαίρως με το ΔΣ εάν θέλουν να μετάσχουν στη διαδικασία και να ψηφίσουν

Στην τύχη...

great-white2.jpg
orkes.jpg
martin-stepanek.jpeg
boat_type11495.jpg
mikrovia_1.jpg
green-energy.jpg
20_May_1.jpg
proistoriko_ploiario_11495.jpg
gd-seminar1.jpg
nekradelfinia_2.jpg
hrt-org.jpg
MediterraneanSea_1.gif

Πλοήγηση βιβλίου

neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg