You are hereΒραβεύτηκαν οι ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Βραβεύτηκαν οι ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


ydronaftes-dolfin.jpg

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2011. Η συμπλήρωση ενός έτους από τη σύσταση της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», συνέπεσε με μια εξαιρετική επιβράβευση των προσπαθειών και την αναγνώριση του εθελοντικού έργου που προσέφεραν τα μέλη της ακούραστα, στις πολυάριθμες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας χρόνος λειτουργίας της οργάνωσης.

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, στο μέγαρο της παλαιάς βουλής, η οργάνωσή μας βραβεύτηκε από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια, στα πλαίσια του αθλοθετημένου διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας» που διοργανώνεται ανά διετία από την «Κίνηση Πολιτών για μια Aνοικτή Kοινωνία» και το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού», φορείς από τους οποίους είχαμε λάβει πρόσκληση συμμετοχής. Στον διαγωνισμό επιλέχθηκαν οκτώ φορείς για βράβευση, ενώ οι υποψήφιες οργανώσεις που συμμετείχαν ξεπέρασαν τις 70.

Πιστεύουμε πως η διάκριση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την οργάνωσή μας, όσο και για την καταδυτική δραστηριότητα γενικότερα, καθώς επικεντρώνεται στην έμπρακτη ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά των αυτοδυτών, στις αξίες του εθελοντισμού, της συνεργασίας καθώς και της πίστης σε ένα κοινό όραμα, οι οποίες αποτελούν τη μοναδική κινητήρια δύναμη των Υδροναυτών. Στις εποχές που διανύουμε θεωρούμε πως οι «νησίδες ελπίδας», είναι απολύτως απαραίτητες για να προσδοκούμε κάτι καλύτερο.

Την παρουσίαση της οργάνωσής μας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελλανόδικης επιτροπής, καθηγητής Κος Στέφανος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην οργάνωσή μας με ιδιαίτερα θερμά λόγια που μας συγκίνησαν και μας γέμισαν με υπερηφάνεια για την αναγνώριση του έργου που προσπαθούμε να επιτελέσουμε, με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε.

Στην συνέχεια, ο Κος Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος της οργάνωσής μας, απεύθυνε ένα σύντομο λόγο προς τους παρευρισκομένους τονίζοντας την ευγνωμοσύνη που νιώθουν οι αυτοδύτες προς το υγρό στοιχείο την οποία προσπαθούν μέσω των εθελοντικών αυτών δράσεων να εκφράσουν, τηρώντας το δικό τους «μνημόνιο» με τον βυθό.

Στην συνέχεια, και μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων των υπολοίπων φορέων που επιλέχθηκαν από την Ελλανόδικη επιτροπή του θεσμοθετημένου διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας 2011», δια χειρός του Εξοχότατου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας απονεμήθηκε στους Υδροναύτες και στους υπόλοιπους βραβευμένους φορείς η γραπτή τιμητική διάκριση.

Παράλληλα, απονεμήθηκε και συμβολικό χρηματικό έπαθλο στους νικητές του διαγωνισμού.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στην Ελλανόδικη επιτροπή για την μεγάλη τιμή που μας έκανε διακρίνοντας στην οργάνωσή μας όλα αυτά τα στοιχεία που οδήγησαν στην βράβευση μας σε αυτόν τον εξαιρετικό από κάθε άποψη διαγωνισμό και μας επέτρεψαν να μιλήσουμε για τον βυθό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, την κατάδυση και το όραμα μας σε μια τόσο σπουδαία από κάθε άποψη διοργάνωση.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους φορείς που βραβεύτηκαν μαζί με την οργάνωσή μας και να ευχηθούμε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις προσπάθειες τους.

Τέλος, επιθυμούμε να δηλώσουμε πως όχι μόνο δεν επαναπαυόμαστε σε οποιασδήποτε μορφής διάκριση και επιβράβευση, αλλά θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να πραγματοποιήσουμε ακόμη σπουδαιότερα επιτεύγματα, πιστοί στο όραμα που μας καθοδηγεί σε κάθε μας δραστηριότητα.

Γκάλλερυ: 
Greekdivers magazino
Greekdivers magazino
Greekdivers magazino
Greekdivers magazino
Greekdivers magazino

Στην τύχη...

stavros111.jpg
manta1.jpg
fish-school.jpg
bluefin-tuna-caged.jpg
Omiros-1.jpg
mythicon-logo.jpg
shark_australia.jpg
-1.jpg
-2.jpg
skantalopetra-nitsch-alessi.jpg
apeiloymena_eidh.JPG
fokia_eksafanish.JPG
viologion_1.jpg
davemullins1.jpg

Πλοήγηση βιβλίου

neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg