You are here1500 ναυτικά μίλια

1500 ναυτικά μίλια


Η ιδέα τριγύριζε για πολύ καιρό στο μυαλό μας.
Ενα ταξίδι στη θάλασσα όχι όμως σαν τα άλλα που έχουμε κάνει. Ενα ταξίδι ξεχωριστό, σαν εκπλήρωση ονείρου ζωής.
Ενα ταξίδι περιπέτεια, σε μακρυνούς και ονειρικούς τόπους. Σε μέρη που για εμάς που ζούμε στην Αθήνα φαντάζουν τόσο εξωτικά και μυστηριακά ώστε να αποτελούν όνειρο.

Σίγουρα σε κάποιους από αυτούς έχουμε βρεθεί μεμονωμένα κατά καιρούς αλλά όχι σε ένα ταξίδι που ο προορισμός είναι το ίδιο το ταξίδι.
Και αυτό είναι που το κάνει διαφορετικό, η δυνατότητα να τους επισκευθούμε όλους μαζί με καλή παρέα, μπόλικη ψαρευτική διάθεση αλλά κυρίως διάθεση για τη γεύση της αλμύρας.

Αυτό είναι που το κάνει ξεχωριστό όνειρο ζωής, ταξίδι ζωής.

Η αφορμή επιτέλους μας δόθηκε και...
Δευτέρα βράδυ μαζευτήκαμε στο σπίτι του Γιάννη για τις τελευταίες λεπτομέρειες εν μέσω μπόλικου καλού σπιτικού κρασιού και λουκάνικων ψημένων στα κάρβουνα.

Τι είχε γίνει?

Ο Γιάννης γυρόφερνε εδώ και 2 χρόνια περίπου μια δουλειά με την τοπογραφική εταιρεία του ( www.getmap.gr ) για καταγραφή του αιγιαλού της Ελλάδας.

Η δουλειά λοιπόν έγινε και κάποια νησιά έμειναν για να καταγραφούν προσωπικά από τον Γιάννη και το βοηθό του τον Περικλή, φυσικά παρέα με εμένα και τον Γιώργη για να μην νιώθουν μόνα τους τα παιδιά. Για τον Περικλή θα είναι βάπτισμα πυρός στη θάλασσα μιας και δεν έχει ανάλογες εμπειρίες και ούτε ψαροντουφεκάς είναι, αλλά έπειτα από κάποια ταχύρρυθμα σεμινάρια που του έκανε ο Γιάννης είναι έτοιμος να ξεχυθεί και να κατακτήσει τα πελάγη...

Ετσι λοιπόν με κύριο άξονα την εργασία για καταγραφή του αιγιαλού και δευτερευόντως το ταξίδι και το ψάρεμα, καταστρώθηκε το σχέδιο.

Ξεκινώντας από τα Κύθηρα, την Ελαφόνησο και τα Αντικύθηρα θα κατευθυνθούμε προς νότια Κρήτη στη Γαύδο και Γαυδοπούλα. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κάσσος και έπειτα η Σαρία στα βόρεια της Καρπάθου, όπου και θα έρθει να μας βρεί ο Τόλης, άλλος ένας φίλος της παρέας για να φύγουμε μετά γιά Ρόδο, Καστελόριζο και Ρώ.

Μάλιστα το πρόγραμμά μας για Ρόδο δένει με τις ημέρες που θα γίνουν φέτος στη Λίνδο οι αγώνες σκανταλόπετρας, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στη γιορτή αυτή της ελεύθερης κατάδυσης. Κατόπιν ακολουθεί το ταξίδι επιστροφής με ένα σύντομο σταθμό στην Αστυπάλαια και την Αμοργό.

Φυσικά στα ενδιάμεσα υπάρχουν ένα σωρό βράχοι και βραχονησίδες όπου, αν έχουμε το χρόνο και το επιτρέψει ο καιρός, θα μπορέσουμε να τα ψαρέψουμε και να χαρούμε τους βυθούς τους.

Το σκάφος λοιπόν είναι έτοιμο με τη μηχανή στρωμένη και έτοιμη από σέρβις.
Οι απαραίτητες επικοινωνίες ανεφοδιασμού έχουν καταγραφεί, καθώς επίσης και χρήσιμα τηλέφωνα από λιμεναρχεία, κοινότητες και αρχές.

Οι λίστες ελέγχου δίνουν και παίρνουν. Υπνόσακοι, ρουχισμός, νιτσεράδες, σκουφιά, στολές, φαρμακεία, κάμερες, κινητά ακόμη και υπολογιστές με broadband σύνδεση μπαίνουν στο παιχνίδι.

Η συζήτηση εξελίχθηκε και γύρω από τα τρέχοντα και καυτά θέματα με φιλικές αντιπαραθέσεις τύπου Γιώργος vs Γιώργος, πειράγματα τύπου T-Factor και άφθονο γέλιο.

Τελικά αφού κανονίστηκαν και οι τελευταίες -θέλουμε να πιστεύουμε- λεπτομέρειες αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την Πέμπτη το πρωί για αυτό το πολυαναμενόμενο ταξίδι.

Δεν ξέρω αν όντως είναι ξεχωριστό και διαφορετικό ή απλά έτσι φαντάζει στο μυαλό μας, αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε μπροστά μας ...

1500 ναυτικά μίλια στο νότιο Αιγαίο.
Προορισμός μας, η θάλασσα!!!

Στην τύχη...

Poros_7995376.JPG
Poros_7995377.jpg
EUATh_ship_1.jpg
dolphins-dying-mekong-river.jpg
seabeach.jpg
fishdb-sikios.gif
kalypso-anavissos.jpg
psayk.jpg
blue_asterias_1.jpg
coralia_1.jpg
seaandsun.jpg
amphibious-fins.jpg
v2blades.jpg
climate-change-small.jpg

Πλοήγηση βιβλίου

neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg