You are here1500 ναυτικά μίλια / Ημέρα 1η - Καράβι, Κάβο Μαλέας, Κύθηρα

Ημέρα 1η - Καράβι, Κάβο Μαλέας, Κύθηρα


Πέμπτη 11/6/2009

Συνήθως αργούμε να ξεκινήσουμε στις εξορμήσεις μας, καθώς στους περισσότερους από μας δεν πολυαρέσει το πρωϊνό ξύπνημα. Είμαστε χαλαροί και δεν αγχωνόμαστε για τέτοιες λεπτομέρειες αφού στόχος μας συνήθως είναι το ταξίδι και όχι ό προορισμός.

Ετσι λοιπόν και αυτή η φορά δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Η προκαθορισμένη αναχώρηση για τις 10:00πμ περίπου έγινε ... 2:00 μμ, αλλά είπαμε, είμαστε χαλαροί και χωρίς άγχος!
 
Ενα μικρό θεματάκι με τον όγκο των πραγμάτων, μιας και όλοι μας είχαμε πάρει το κατιτίς μας παραπάνω λύθηκε, ως συνήθως με συνοπτικές διαδικασίες που σημαίνει λίγο στρίμωγμα στα ταμπούκια του σκάφους και στα τρία ψυγεία μας, που φυσικά μόνο πάγο δεν είχαν.

Ακολουθεί το ρίξιμο από τη γλύστρα της Αναβύσσου και έπειτα από λίγες φωτογραφίες το σήμα εκκίνησης δίνεται... προσδεθείτε, μην καπνίζετε, απογειωνόμαστε!

Ο καιρός είναι πολύ καλός με ζέστη, λιακάδα και μια απίστευτη μπουνάτσα που μοιάζει να μας καλωσορίζει σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν εκεί... μακρυά από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, από κόσμο που τρέχει να προφτάσει, από αυτοκίνητα, μποτιλιάρισμα και κορναρίσματα, μακρυά από την αποπνικτική μυρωδιά της τσιμεντούπολης.

Περνάμε ανοικτά από τα Τσελεβίνια αφήνοντας πίσω μας το λεκανοπέδιο που τώρα πια ούτε που αχνοφαίνεται. Πίσω και δεξιά μας έχουμε την Υδρα και μπροστά μας ορίζοντα μόνο με ουρανό που συναντιέται και αγκαλιάζεται με τη θάλασσα, δίχως στεριανές παρενοχλήσεις.

Η απόλυτη γαλήνη που μόνο ένα θαλασσινό τοπίο μπορεί να αποδώσει και να κάνει το μάτι να χαθεί... να χαθεί μακρυά. Κάποιος αναφωνεί "Τρελλά αγόρια, χύμα στο κύμα", μόνο που δεν υπήρχε κύμα!

Το Μηρτώο πέλαγος ήρεμο και γαλήνιο σαν αποκοιμισμένο μας επιτρέπει να ρυτιδιάσουμε λίγο την επιφάνειά του με το θρασύ πέρασμα της βάρκας μας.

Ο καπετάν Γιάννης έχει χαράξει ρότα γιά την πρώτη μας στάση, ένα βράχο με δυο κεφάλια που εξέχουν από τα βάθη της θάλασσας.

Βραχονησίδα Καράβι την αναφέρει ο χάρτης και η πλησιέστερη ακτή στα 35 μίλια. Για μάς αποτελεί υπόσχεση γιά εικόνες με ψάρια που σπάνια αντικρύζουμε στα μέρη που συνήθως ψαρεύουμε. 

Φτάνουμε κοντά και εγώ με το Γιώργη ετοιμαζόμαστε να βουτήξουμε.

Ο βυθός αρκετά επικλινής χάνεται στα βάθη του πελάγους και σε ελάχιστα σημεία κάνει πλατεϊτσες με κάποια διάσπαρτα βράχια.

Ψάρια όμως δεν έχει και έπειτα από μερικές βουτιές εγώ αποφασίζω να βγώ ενώ ο Γιώργης συνεχίζει γιά να ελέγξει κάποια ρηχά χαράκια. Σε ένα από αυτά θα βρεί και θα πάρει ένα ροφουδάκο, νόμιμο μεν μικρό δε για τις προσδοκίες που μας είχαν δημιουργηθεί.

 

 

Η ώρα περνά όμως και αφού ξεκινήσαμε αργά δεν έχουμε και πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Εχουμε καλύψει τα πρώτα 60 ναυτικά μίλια και μας μένουν ακόμη καμμιά 40αριά για τα Κύθηρα, όπου θα πρέπει να βρούμε και δωμάτια για διανυκτέρευση.

Η απίστευτη μπουνάτσα συνεχίζει να μας συνοδεύει ακόμη και στον Κάβο Μαλέα! Δυστυχώς όμως δεν έχουμε χρόνο για βουτιά και εδώ.

Κρίμα διότι σπάνια κάνει τόσο καλό καιρό σε αυτόν το φημισμένο για τις φουρτούνες του κάβο.

 

 

Είναι ήδη 9:00 το βράδυ καθώς μπαίνουμε στο λιμάνι της Αγ.Πελαγίας στα Κύθηρα, όπου είναι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας και η γνωριμία μας με τα τσιριγώτικα λουκανικάκια τα οποία και τιμήσαμε δεόντως στην ταβέρνα.


 

 

Στην τύχη...

dive-excavation.jpg
an-ocean-sml.jpeg
karx65.jpg
synagrida1.jpeg
cousteau-pieriv.jpg
thermaikos300-2.jpg
tsounami-1.jpg
thermaikos300wide.jpg
klimatikes_allages1.jpg
great-white2.jpg
Amphoreas_1.jpg
monachus-1.jpg

Πλοήγηση βιβλίου

neverdivealone.jpg
gd-manifesto.jpg
gd-10logos.jpg
proedriko373.jpg