Βοήθεια - Αναζήτηση - Μέλη - Ημερολόγιο
Πλήρης Εκδοση:ΑΛΛΟΝΗΣΟΣ
Greekdivers.com: The Greek Underwater Community > Ψαροτούφεκο > Νομοθεσία
σελίδες: 1, 2
Spazar
QUOTE(imprigos @ Jul 14 2011, 12:13 PM) *
Επειδή έχω κάνει και άλλου είδους ψαρέματα ...και jigging και παραγάδι και συρτές....να σας εξηγήσω μερικά πράγματα
Πρώτον η συρτή για μαύρα δεν δουλεύει καλά από τα 1- 20 μέτρα και αν χτυπήσει πολύ δύσκολα το ξεκολάς...και το jigging καθόλου.
Επίσης το παραγάδι επειδή παράκτια είναι πολύ έντονη η μορφολογία (άγριος βυθός) ροφό στο παραγάδι πολύ δύσκολα θα σηκώσουμε....95% έχει βραχώση και τον έχασες.

....πόσες φορές έχετε δεί να ρίχνουν μέντζα παραγάδια 1-15 μέτρα????

Συμπέρασμα τους ροφούς από 1-15 μέτρα δεν μπορούμε να τους βάλουμε χέρι εύκολα με άλλες μεθόδους αλιείας.Ακόμη και οι επαγγελματίες.(εξαιρείται ο δυναμίτης)

...Οι πιο πολλοί ροφοί τους αρέσει να ζουν στη ζώνη 5-20 μέτρα....σε κατρακύλια και μεγάλα μπλόκια που έχουν ξεκολήσει από τα γκρέμια .

Οπότε στην ουσία αυτό που τους εξαφανίζει (προσοχή όχι εξαλείφει)από την ρηχή ζώνη είμαστε εμείς !!!

Οι παράνομοι θα είναι πάντα παράνομοι σε όλους τους κλάδους αλιείας και πάντα θα ρισκάρουν.....γι'αυτό όμως υπάρχει το λιμεναρχείο...δεν είναι δική μας δουλειά.


Ψαρεύω κάθε εβδομάδα με τον Ρηχοπατιά τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένους τόπους. Ξέρεις τι βλέπω?? ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!. Παραγάδια και μονάγκιστρα στις ζώνες που εσύ αναφέρεις, δεμένα από τα βράχια, δεμένα σε μπετόνια σε σημαδούρια....όπου θέλεις. Βάθη και 15 και 20 και 30 και βγάζουν μαύρα σωρηδόν και το παινεύονται κιόλας.
Μια φορά μόνο μας έτυχε να σκαλώσει μαύρο σε κάποιον και ζήτησε την βοήθειά μας και του τον έφερα επάνω (θα έβγαινε έτσι και αλλιώς αλλά θα τον καθυστερούσε αρκετά).

ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!! Κάτι περισσότερο θα ξέρεις!!
imprigos
Το "θέμα" τίθεται όμως στο "εμείς" που αναφέρεις. Όταν λες εμείς?? Όσοι βαστούν ένα ψ/τ στο χέρι δηλαδή? Όσοι είναι οι καθ'όλα νόμιμοι και τυπικοί? Ποιοι ακριβώς?

....εμείς...εγώ ,εσύ και όλοι οι νόμιμοι....ούτος η άλλος δικαιούμαστε 1 την ημέρα....σ'αυτά τα μέρη τύπου αλλόνησο , ψαρά ,να απαγορεύεται . Έχει ένα σωρό άλλα μεγάλα ψάρια μαγιάτικα , συναγρίδες , στείρες , πίγγες , σφυρίδες .....χωρίς ροφό δηλαδή δεν αξίζει το ψάρεμα.....θα ήμουν μάλλον οπαδός της αλίευσης ψαριών σε μη-περίοδο αναπαραγωγής. Θα το έβρισκα πολύ πιο αποδοτικό.

Σου απαντάω σε αυτό .....ότι άμα γίνει.... δεν θα ξαναψαρέψεις στη ζωή σου

....πολλά από τα ψάρια που αλιεύουμε γεννάνε και δύο φορές το χρόνο....και το κάθε ψάρι έχει την εποχή του. Πές μου ένα μήνα που δεν γεννάει κανένα είδος ψαριού ( υπάρχει κενό μόνο 1,5 μήνας)...γιατί δεν είναι μόνο ο ροφός( που πλέον γεννάει Ιούλιο) φαντάζομαι και τα άλλα είδη έχουν δικαίωμα αναπαραγωγής .
Σπύρος-Ιάσων
QUOTE(imprigos @ Jul 14 2011, 12:58 PM) *
....εμείς...εγώ ,εσύ και όλοι οι νόμιμοι....ούτος η άλλος δικαιούμαστε 1 την ημέρα....σ'αυτά τα μέρη τύπου αλλόνησο , ψαρά ,να απαγορεύεται . Έχει ένα σωρό άλλα μεγάλα ψάρια μαγιάτικα , συναγρίδες , στείρες , πίγγες , σφυρίδες .....χωρίς ροφό δηλαδή δεν αξίζει το ψάρεμα.

Ναι, δε διαφωνώ ότι υπάρχουν και τα υπόλοιπα ψάρια. Απλά δε θα θεωρούσα σωστή την επιλεκτική απαγόρευση για το ροφό.

QUOTE(imprigos @ Jul 14 2011, 12:58 PM) *
Σου απαντάω σε αυτό .....ότι άμα γίνει.... δεν θα ξαναψαρέψεις στη ζωή σου

....πολλά από τα ψάρια που αλιεύουμε γεννάνε και δύο φορές το χρόνο....και το κάθε ψάρι έχει την εποχή του. Πές μου ένα μήνα που δεν γεννάει κανένα είδος ψαριού ( υπάρχει κενό μόνο 1,5 μήνας)...γιατί δεν είναι μόνο ο ροφός( που πλέον γεννάει Ιούλιο) φαντάζομαι και τα άλλα είδη έχουν δικαίωμα αναπαραγωγής .

Μάλλον φταίω εγώ που δεν το διατύπωσα ορθά πιο πριν και το κατάλαβες λάθος. Εννοούσα ότι δεδομένης της αναπαραγωγικής περιόδου κάθε είδους, θα μπορούσες κάλλιστα να μην αλιεύεις το συγκεκριμένο. Δηλαδή το ψάρεμα του ροφού (περί ου ο λόγος), να γίνεται όλους τους υπόλοιπους μήνες εκτός του καλοκαιριού, ή αντίστοιχα του λαβρακιού να μην γίνεται Γενάρη-Φλεβάρη και ούτω κάθ' εξής...

Αλλά και πάλι, δε θα έβαζα το παραπάνω ως πρώτη δράση για να "σώσουμε" τη θάλασσα.
PPETROSS21
Ανοίγει το κεφάλαιο καταδυτικός τουρισμός για την Αλόννησο

πηγή: travelling news

QUOTE
Επι τέλους επιτρέπεται η κατάδυση σε 14 περιοχές στα νησιά τις ακτογραμμές των νήσων Αλοννήσου, Περιστέρας, Μικρού και Μεγάλου Αδελφιού, στις οποίες κατόπιν υποθαλάσσιας έρευνας δεν εντοπίστηκαν ενάλιες αρχαιότητες είναι οι εξής:
Ακτογραμμή βόρεια της Στενής Βάλλας της Νήσου Αλοννήσου, από το ακρωτήριο Απύθμενος έως το χώρο που βρίσκεται αμέσως βόρεια από την παραλία του Αγ. Δημητρίου της Νήσου Αλοννήσου,
Περιοχή Γλύφα, βόρεια της Στενής Βάλλας στη Νήσο Αλόννησο,
Ακτογραμμή νότια από τη Στενή Βάλλα, από Άγ. Πέτρο έως Σπιθάρι στη Νήσο Αλόννησο,
Όρμος Σπαρτίνα της Νήσου Αλοννήσου,
Όρμος Μηλιάς ? Σπαρτίνας και η Ξέρα ανοιχτά του όρμου Μηλιάς ? Σπαρτίνας στη Νήσο Αλόννησο
Όρμοι Ρουσούμ Γυαλός και Βότση της Νήσου Αλοννήσου,
Όρμοι μικρού Μουρτιά της Νήσου Αλοννήσου,
Ξέρα ανοιχτά του Όρμου Μικρού Μουρτιά στη Νήσο Αλόννησο,
Όρμος Καλής Βολής στη Νήσο Αλόννησο,
Όρμος Μαύρου Κάβου στη Νήσο Περιστέρα,
Όρμος Κλήμα της Νήσου Περιστέρας
Νότια πλευρά του όρμου Βασιλικού, στην περιοχή που εκτίνεται μεταξύ των τοπωνυμιών Ξύλο και Βουρλιά στη Νήσο Περιστέρα,
Ακτογραμμή ανατολικά της Νήσου του Μεγάλου Αδελφιού
Θαλάσσιος δίαυλος των νήσων Μικρό και Μεγάλο Αδέλφι
Υπενθυμίζουμε ότι η Αλόννησος και το θαλάσσιο πάρκο πέριξ αυτής ήταν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας αφού ενώ σε όλη την Ελλάδα επιτράπηκαν οι καταδύσεις εκτός από τα συγκεκριμένα σημεία των ναυαγίων και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, στην Αλόννησο έκλεισαν όλη την θαλάσσια περιοχή (2200 τ.χλμ) τελείως.
Επι πλέον σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλόννησο με τον περιφεριάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και τις τοπικές αρχές, αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στο συνεδριακό και τον καταδυτικό τουρισμό και ζητήθηκε η παρέμβαση του περιφερειάρχη για τον αποχαρακτηρισμό των ναυαγίων ως αρχαιολογικών χώρων.
Ο κ. Κ. Αγοραστός από την πλευρά του τόνισε: «Ανοίγει ένα νέο αναπτυξιακό κεφάλαιο για τον τόπο το οποίο ενισχύεται με τη δημιουργία για πρώτη φορά επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων. Είναι μια ρηξικέλευθη πρόταση ανάδειξης του θαλασσίου πλούτου της χώρας όσο και του αρχαιολογικού ναυτικού πολιτισμού και αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση τουριστικής ανάπτυξης για τις Β. Σποράδες, που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλος και σημαντικής αξίας ενάλιο αρχαιολογικό πλούτο. Η επίτευξη του στόχου αυτού ο οποίος είναι απόλυτα εφικτός θα τοποθετήσει τη Θεσσαλία στο επίκεντρο της τουριστικής και καταδυτικής προσοχής της υφηλίου με σημαντικά οφέλη».


--------------------------------------

QUOTE
Ο κ. Κ. Αγοραστός από την πλευρά του τόνισε: .....Η επίτευξη του στόχου αυτού ο οποίος είναι απόλυτα εφικτός θα τοποθετήσει τη Θεσσαλία στο επίκεντρο της τουριστικής και καταδυτικής προσοχής της υφηλίου με σημαντικά οφέλη...


αυτοί οι μαξιμαλιστικοί στόχοι και η σιγουριά ότι το χωριό μας θα γίνει το κέντρο του κόσμου ... dizzy.gif confused.gif cry.gif ohmy.gif

Δέν αρκεί να "ανοίξει" η Αλόνησσος , θα πρέπει η περιοχές που θα "ανοίξουν" να οριοθετηθούν ως ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ/ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ.
ΓΙΑΝΝΗΣ 25
λοιπον παιδια θα πω και εγω την γνωμη μου αν και δεν το συνηθιζω να γραφω!
αρχικα για την αλονησο....ανοιξει δεν ανοιξει,οι ψαροτουφεκαδες που εχουν τα μεσα και την αντοχη να ψαρεψουν τα κομματια που αξιζουν στο νησι το ψαρευουν ειδη,οποτε καμια διαφορα!ισως το μονο που θα αλλαξει ειναι οτι και καποιος απο μακρια θα διαλεξει να κανει διακοπες στο ομορφο αυτο νησι γιατι θα εχει χομπι το ψαρεμα και απο οσο ξερω εγω κανενας δεν αδιασε την θαλασσα με ενα ψαροτουφεκο!
μετα για τους ροφους....οσο δικαιομα εχουμε εμεις οι ψαροτουφεκαδες να παινευομαστε οτι βγαλαμε ενα ροφο ή δυο αλλο τοσο εχουν και οι παραγαδιαριδες και ολοι οι αλλοι ερασιτεχνες!θελει εξισου μαγκια για να βγαλεις ενα τετοιο ψαρι και με ενα μοναγκιστρο οση θελει και με ενα ψαροτουφεκο
και τελος οσο αφορα στην υπεραλιευση....η ελλαδα εχει το αρνητικο οτι το 40-50% των κατοικων της ασχολουνται εστο και ερασιτεχνικα με το ψαρεμα.αλλα....εχει και το καλο οτι υπαρχουν τοποι που οσο και να παρανομισεις και οσο και να θελεις να τους ξιλοσεις αυτο δεν γινεται!προστατευονται ειτε απο τους καιρους ειτε απο την μορφολογια τους ειτε απο το γεγοονος οτι δεν τους ποιανει το ματι!σιγουρα τα παιδια μας θα δουν πολυ λιγοτερα ψαρια απο οτι εμεις αλλα οι αξιοι παντα θα βλεπουν ψαρια και οι πολυ αξιοι παντα θα χτυπανε ψαρια!
timos
Ειμαι 35 ετων και η διαφορα που εχω δει ,απο τα 18 που ειχα αυτοκινητο και μπορουσα να πηγαινω μονος για ψαρεμα εως τωρα ,ειναι τεραστια , δεν ξερω αν τα παιδια μας θα δουν ψαρια ...

Το παρκο ειναι μονο για τους ηθικους ψαροντουφεκαδες , ξερω παρα πολλους , ακομα και πολυ πολυ επωνυμους ... που ψαρευουν σχεδον αποκλειστικα εκει ... και που και που μας πλασαρουν και καμια φωτο...


Εεεεε??? εσεις δεν ξερετε???

Το προβλημα δεν ειναι η απαγορευση , το προβλημα ειναι ο ελεγχος και η νομιμοτητα στο ψαρεμα ... Αν υπηρχε ελεγχος και δεν ψαρευε η μιση ελλαδα νυχτα και η αλλη μιση δεν εκανε υπερψαριες τοτε δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα ...


Που ειναι ο ελεγχος ομως???
PPETROSS21
QUOTE(ΓΙΑΝΝΗΣ 25 @ Nov 13 2011, 09:24 PM) *
μετα για τους ροφους....οσο δικαιομα εχουμε εμεις οι ψαροτουφεκαδες να παινευομαστε οτι βγαλαμε ενα ροφο ή δυο αλλο τοσο εχουν και οι παραγαδιαριδες και ολοι οι αλλοι ερασιτεχνες!


ξέχασες (?) τους ερασιτέχνες αυτοδύτες που θέλουν να τους βλέπουν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ !!!
timos
Πετρο συμφωνω απολυτα μαζι σου , καποια στιγμη εκανα αυτονομη και ειχα κοψει το ψαροντουφεκο ... Πολυ νεκρα ρε φιλε.... Απο την αλλη παιζει λιγο ρολο και η φασαρια απο τις μπουκαλες ... Οσα ψαρια βλεπω σε ενα μονο ψαρεμα μου , δεν τα ειχα δει σε ολες τις καταδυσεις με αυτονομη...


Αποψη μου οπως ειπα και πιο πανω ειναι μια μεση λυση , δλδ περιοχες μονο για καταδυσεις ωστε να φερουμε και τουρισμο ( βυθιση πλοιων , παρκα κλπ) και αυξημενη προστασια σε ολες τις περιοχες ... Ειμαι σιγουρος οτι οταν μια περιοχη ψαρευεται με νομιμους τροπους τοτε μπορει να υπαρχει ισοροπια ...Θα ηθελα το λιμενικο να κραταει τα χρηματα απο τις κλησεις , με αυτα να εχουν μπονους οι λιμενικοι και να βγαινει το σκοτος χρησης και συντηρησης των σκαφων ... επισης οποιος λιμενικος κανει τα στραβα ματια να χανει την δουλεια του...

Πολλα θελω ετσι???

ΥΓ και απαγορευση των μαυρων ψαριων ...
Αυτή είναι μια "lo-fi" έκδοση του κύριου περιεχομένου μας. Για εμφάνιση της πλήρους έκδοσης με περισσότερες πληροφορίες, μορφοποίηση και εικόνες, παρακαλώ κάντε κλίκ εδώ.
Invision Power Board © 2001-2015 Invision Power Services, Inc.