speleanthrope ηθελα να σε ρωτησω σχετικα με το 2., εσυ απο που το εμαθες και ποσο ασφαλες ειναι? Εχω ακουσει οτι ειναι βλαβερο το οινοπνευμα σκετο να το βαζεις στα αφτια σου τακτικα.
Σχετικα με το 1. συμφωνω, το επαθα και εμαθα, παρουσιαζεται περισσοτερο στα πολυωρα καλοκαιρινα ψαρεματα οπου η αφυδατωση ειναι εντονοτερη.
[/quote]
Όπως είπε και ο Γιώργος απο το εξωτερικό. Έχω φίλο Γάλλο (μεγάλο σε ηλικία που δεν ψαρεύει πια) και του το είχε πεί γιατρός. Ο γιατρός του ΙΚΑ να φανταστείς που πήγα εχτές, μου συνέστησε να ρίχνω 3 σταγόνες οινόπνευμα (οχι 1,5 που αντιστοιχεί στο σκεύασμα) στο κάθε αυτί, να μετράω μέχρι το 150 και μετά να το αδειάζω. Ακόμα επειδή μου το ξέπληνε (καθάρισε) με εκείνη την μεγάλη βελόνα γιατί είχα ΚΑΙ μύκητες,μου είπε να βάζω 3 σταγόνες 3 φορές τη μέρα, μόνο σε αυτό το αυτί έως ώτου πάω για βουτιά

Τώρα για το οινόπνευμα μετά την βουτιά και τα αρνητικά του, ίσως υπολόγισε οτι βουτάω 1 φορά την εβδομάδα και γι'αυτό μου είπε να βάζω μετά απο κάθε βουτιά.
Σημειώνω οτι ο γιατρός οτυ ΙΚΑ δεν γνώριζε για ξύδια βαλσάμικα, λευκά ή κόκκινα, καθώς επίσης και οτι ογιατρός του νοσοκομειου που με εξέτασε πρώτος το προηγούμενο Σάββατο, όταν ξαναγύρισα μετά απο 3 ώρες διαμαρτηρώμενος οτι απο όταν έριξα τις σταγόνες μου βούλωσε και τότε άρχισε να με πονάει πολύ (μπούμ, μπούμ κλπ) με ξανακοίταξε κα ιμου είπε οτι θα το νοιώθω βαρύ γιατί είναι πρησμένο. Τους μοίκητες που μου το είχαν βουλώσει και είχαν κάνει κανονική αποικία, με θέατρα, υδραγωγεία, δημαρχείο και πλακόστρωτα, δεν τους είδε
Τέλος για να μήν σας κουράζω, σε Ελληνικές σελίδες internet που ασχολούνται με ιατρικά διάβασα οτι όταν σε τρώει το αυτί πρέπει να πηγαίνεις σε γιατρό (γιατί μάλλον έχεις μύκητες) και να μήν το ξύνεις με βατονέτες ή οτιδήποτε άλλο γιατί το γδέρνεις και αυτοί (οι μύκητες) βρίσκουν την ευκαιρία να σουτην κάνουν (την έξω ωίτιδα). Άν δέ βάλεις το ΕΡΓΑΛΕΙΟ

σου και στο άλλο αυτί θα τους μεταφέρεις και εκεί και

να και η δεύτερη