Greekdivers Magazino Ποτέ χωρίς ζευγάρι Ψ/Τ εμπειρίες Hall of fame Όλες οι Ενότητες Το greekdivers.com είναι η ελληνική πύλη (portal) με θεματολογία επικεντρωμένη στα θέματα θάλασσας, με μια ιδιαίτερη έμφαση στην υποβρύχια δρστηριότητα. Είναι η Πύλη για τον Υποβρύχιο Κόσμο. Είναι η Πύλη της Ελληνικής Υποβρύχιας Κοινότητας (Greek Underwater Community). Τι άλλο είναι το greekdivers.com ? Ελάτε να το ανακαλύψετε μόνοι σας ! Greekdivers.com is the greek portal focused on sea activities with special emphasis to the underwater ones. The Portal to Underwater World. Join us and discover what else greekdivers.com is! Everything about freediving, spearfishing, apnea diving and underwater sports. Τα πάντα για την ελέυθερη κατάδυση, την άπνοια και το υποβρύχιο κυνηγι και σπορ. spearfishing, diving, apnea, greece, dive news, scuba, underwater, skin diving, snorkeling, dive, rebreather, watersports, dive travel, underwater cameras, drysuit, fins, deep diving, wreck diving, freedive, sea, fish, katadisi, katadysi, ypovrixio psarema, υποβρυχιο ψαρεμα,ψαρεμα, psarema, καταδυση, θάλασσα, ψαροτούφεκο, ψαροντούφεκο, sfykth, sfikth, σφυκθ, snorkelling, breath-hold, diving equipment, spearfishing, diving gear, weightbelt, masks, scuba, spearguns, constant weight, first aid, mares, pipin, nolimit, no limit, no-limit, static apnea, dynamic apnea, video, apnea, blue, water, hunting, fin swimming, snorkeling, speargun, blue, fin, tuna, shark, yellow, spearfish, monofin blue water hunting, skin diving, underwater photography, shallow water blackout, nude, skin, divers, deep, dolphin, extreme, samba, υποξια, hypoxia, υπερκαπνια, υποκαπνια, υπεραερισμος
www.greekdivers.com

Καλώς Ηλθατε Επισκέπτη ( Log In | Εγγραφή )

2 Σελίδες V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Ψάρι στα κάρβουνα
Johnkok
δημοσίευση Jun 23 2006, 10:34 AM
Post #1


Μέλος


Group: Member
Posts: 937
Joined: 5-July 03
Απο: Χανιά
Αριθμός Μέλους: 127
Περιοχή: Νομός Χανίων
Ονοματεπώνυμο:Γιάννης Κοκκινάκης



Καλό είναι να έχουμε μια μεγάλη διπλή σχάρα (απο αυτές που το ψάρι,κρέας κλπ, μπαίνει ανάμεσα στις δυο σχάρες) για να μπορούμε να το γυρίζουμε εύκολα.Αν δεν βρείτε μια μεγάλη, κάνουν και δυο μικρότερες αρκεί η μια να μπεί λίγο μέσα στην άλλη ώστε να μοιάζει και να λειτουργεί το ίδιο με μια μεγάλη.

Kαθαρίζουμε καλά το ψάρι.

Μια ώρα πριν το βάλουμε στη φωτιά, το αλατίζουμε καλά.
Πέντε λεπτά πριν το βάλουμε στη φωτιά το λαδώνουμε με ενα πινέλο.

Το βάζουμε στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά (αρχικά το βάζουμε ψηλά σε σχέση με τα κάρβουνα) για να μην μας καεί απ' έξω.Υπολογίζουμε περίπου 20 λεπτά αν κιλό ψαριού.

Κανά 15λεπτο πριν το τέλος το κατεβάζουμε χαμηλά ώστε να ξεροψηθεί η πέτσα.

Καλή όρεξη.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christodivarotsi
δημοσίευση Jun 23 2006, 10:55 AM
Post #2


Μέλος


Group: Νέο Μέλος
Posts: 116
Joined: 20-December 05
Αριθμός Μέλους: 1.722
Περιοχή: Νομός Κέρκυρας
Ονοματεπώνυμο:Χριστόδουλος Βαρότσης



Φίλε μου θα διαφωνήσω ώς προς την διαδικασία ψησίματος.

Πρώτα βάζουμε το ψάρι χαμηλά για λίγα λεπτά από κάθε μεριά και μετά το ανεβάζουμε ψηλά.

Αυτό το κάνουμε για να κάνει μία κρούστα από έξω και να κρατήσει τους χυμούς του μέσα το ψάρι και να μην γίνει σαν άχυρο. Μόνο αν θέλουμε την πέτσα ξεροψημένη, τα δέκα τελευταία λεπτά το ξανακατεβάζουμε χαμηλά.
Τip 1: ποτέ δεν κάνουμε χαραξιές στο σώμα του ψαριού για να ψηθεί (και καλά) από μέσα, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να στήψει η σάρκα του ψαριού και να τρώμε κάτι που θα έχει κάτι από την γεύση ψαριού αλλά την υφή σόλας παπουτσιού.
Τip 2: αν κατά την διάρκεια του ψησίματος δούμε τα ραχιαία αγκάθια να ξεκολάνε από την σάρκα τότε το ψάρι έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος από τους χυμούς του (σημάδι ότι το παραψήσαμε).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xtapodas
δημοσίευση Jun 23 2006, 07:48 PM
Post #3


Μέλος


Group: Member
Posts: 542
Joined: 9-July 04
Αριθμός Μέλους: 535
Ονοματεπώνυμο:marantitis



Εχω ψήσει πολλα ψαρια στην σχαρα μικρα και μεγαλα. Το συμπερασμα μου ειναι το εξης.
Τα ψαρια πρεπει πριν τα βαλεις στην σχαρα να εχεις λαδωσει καλα την σχαρα αλλα και τα ιδια τα ψαρια με πινελο η με οποιον αλλον τροπο θελεις.
Πρεπει να εχεις δυνατή φωτια γιατι θελουν αρκετή ωρα , οσο πιο μεγαλο το ψαρι τοσο πιο πολυ ωρα. Ξεκιναμε απο ψηλα και κατεβαινουμε με το περασμα τις ωρας και με αναλογα με το ποσο γρηγορα ψηνονται τα ψαρια μας. Σε καθε γυρισμα της σχαρας πρεπει να λαδωνουμε το ψαρι και αν ειναι δυνατον να ανοιγουμε την σχαρα για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν κολησε. Αν κολησει λιγο το ξεκολαμε με ενα πηρουνι . Αυτα και καλη σας ορεξη .
Με αυτα και με αυτα μου τρεχουν τα σαλια.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Μενέλαος
δημοσίευση Jun 23 2006, 09:43 PM
Post #4


Μέλος


Group: Member
Posts: 850
Joined: 20-May 05
Αριθμός Μέλους: 1.128
Περιοχή: Νομός Αττικής (δυτική)
Ονοματεπώνυμο:menelaos



Το μυστικο για τα ψαρια στα καρβουνα ειναι να μην βγαλουμε τα λεπια.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pavlidis
δημοσίευση Jun 24 2006, 07:56 PM
Post #5


Μέλος


Group: Νέο Μέλος
Posts: 110
Joined: 2-May 06
Αριθμός Μέλους: 2.182
Περιοχή: Νομ/κό Διαμ. Αθηνών
Ονοματεπώνυμο:George Pavlidis



QUOTE(Μενέλαος @ Jun 23 2006, 10:43 PM) *
Το μυστικο για τα ψαρια στα καρβουνα ειναι να μην βγαλουμε τα λεπια.


Μενέλαε δώσε λεπτομέρειες
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Μενέλαος
δημοσίευση Jun 24 2006, 08:46 PM
Post #6


Μέλος


Group: Member
Posts: 850
Joined: 20-May 05
Αριθμός Μέλους: 1.128
Περιοχή: Νομός Αττικής (δυτική)
Ονοματεπώνυμο:menelaos



QUOTE(Pavlidis @ Jun 24 2006, 08:56 PM) *
QUOTE(Μενέλαος @ Jun 23 2006, 10:43 PM) *

Το μυστικο για τα ψαρια στα καρβουνα ειναι να μην βγαλουμε τα λεπια.


Μενέλαε δώσε λεπτομέρειες


Ειναι πολυ απλο , ψηνουμε το ψαρι μαζι με τα λεπια σε πολυ συγανη φωτια αυτο σημαινει οτι θα το ψηνουμε για αρκετη ωρα.Με αυτον τον τροπο το ψαρι δεν χανει τα υγρα του και ετσι ουσιαστικα <<βραζει στο ζουμι του>> .Οταν βγαζουμε τα λεπια απο το ψαρι ανοιγουν <<ποροι>> εκει που ηταν το καθε λεπι και απο κει φευγουν τα πιο πολλα υγρα του ψαριου.Οταν τελειοσει το ψησιμο ειναι πολυ ευκολο να βγαλουμε τα λεπια με πολυ απαλες κινησεις ετσι οστε να μην βγει και η πετσα μαζι , τα λεπια ουσιαστικα την ωρα που τα βγαζουμε θα μαδησουν μια που θα εχουν καψαλιστει κατα την διαρκεια του ψησιματος.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giorgos333
δημοσίευση Jun 24 2006, 11:56 PM
Post #7


Μέλος


Group: Νέο Μέλος
Posts: 646
Joined: 10-March 05
Απο: Θεσ/νίκη
Αριθμός Μέλους: 963
Περιοχή: Νομός Θεσσαλονίκης
Ονοματεπώνυμο:Γιώργος Ρούσσος



pore paidia mou anoiksate tin oreksi....lew na psise kana psari avrio...den antexw!
Menelae mpravo gia tis plirofories eise apektos...!

Menelae mipos ksereis kamia sintagi gia mougri?piasame ena otan pigame gia prwino psarema me ta filarakia..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Μενέλαος
δημοσίευση Jun 25 2006, 01:21 AM
Post #8


Μέλος


Group: Member
Posts: 850
Joined: 20-May 05
Αριθμός Μέλους: 1.128
Περιοχή: Νομός Αττικής (δυτική)
Ονοματεπώνυμο:menelaos



QUOTE(giorgos333 @ Jun 25 2006, 12:56 AM) *
Menelae mipos ksereis kamia sintagi gia mougri?piasame ena otan pigame gia prwino psarema me ta filarakia..

Το μουγγρι τρογεται με δυο τροπους η ψητο, η σουπα.Ψητο ειναι απλα τα πραγματα το κοβεις ροδελες και το ψηνεις αναλογα τα γευστικα σου γουστα.Σουπα ειναι λιγο πολυπλοκο και καλυτερα να μην το κανεις αν δεν ειναι καποιος που το εχει ξανακανει μαζι σου για να σου δηξει.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giorgos333
δημοσίευση Jun 25 2006, 01:24 AM
Post #9


Μέλος


Group: Νέο Μέλος
Posts: 646
Joined: 10-March 05
Απο: Θεσ/νίκη
Αριθμός Μέλους: 963
Περιοχή: Νομός Θεσσαλονίκης
Ονοματεπώνυμο:Γιώργος Ρούσσος



Menelae efxaristw poli gai tis plirofories.....na sai kala!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Επισκέπτης_ares mares_*
δημοσίευση Jun 25 2006, 07:03 PM
Post #10





Guests






Λοιπον εχουμε και λεμε ............. με αυτον τον τροπο ακομα και η 10αρα συναγριδα γινετε λουκουμι !!!

Θα παρετε πυροτουβλα και θα τα βαλετε στην ψησταρια , θα αναψετε τα καρβουνα να καψουνε πολυ και μετα θα τα τραβηξετε στην ακρη!

Το ψαρι το χαραζουμε στην ραχοκοκαλια , αλατιζουμε ,λαδωνουμε για να μην κολληση !

Το ψηνουμε δηλαδη σε πολυ σιγανη φωτια οση θερμοκρασια εχουν τα πυροτουβλα !

Οταν ειναι ετοιμο βλεπουμε να μην εχει αιμα εκει που το χαραξαμε να ξεκολλαει απο το κοκκαλο και καλο ειναι να το εχουμε δωσει μια μικρη κλιση με την κοιλια προς τα κατω για να φευγουν τα υγρα ..................................

Θελει προσοχη να μην μεινη παραπανω και ειναι στεγνο , αλλα και να μην το κατεβασουμε αψητο αλλα στην ωρα του .

Υπαρχουν αλλες 2παραλλαγες η μια ειναι με τα λεπια του στο αλλουμινοχαρτο και αυτη πεντανοστιμη !
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Σελίδες V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Εκδοση Lo-Fi


Η Ώρα είναι: 19th April 2014 - 10:45 PM

όροι χρήσης | προσωπικά δεδομένα | βοήθεια | σχετικά με μάς | διαφήμιση | επικοινωνία
- Το greekdivers.com δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο που εμφανίζεται στις σελίδες του και προέρχεται από τα μέλη του ή από εξωτερικές πηγές -