Greekdivers.com: The Greek Underwater Community: ΣΥΝΤΑΓΗ τσιπουρα στο αλατι - Greekdivers.com: The Greek Underwater Community

Jump to content

  • (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

ΣΥΝΤΑΓΗ τσιπουρα στο αλατι

#21 User is offline   tdrackos 

  • Μέλος
  • Group: Συντονιστες
  • Posts: 5,152
  • Joined: 28-April 04
  • Gender:Male
  • Περιοχή:Νομός Μεσσηνίας
  • Ονοματεπώνυμο:Θεόδωρος Δρ.

Posted 26 March 2007 - 10:04 AM

Πολυ ωραια συνταγη!
Την εχω χρησιμοποιησει κ με μεγαλυτερα ψαρια (ροφος 5+ κιλα)
με απολυτη επιτυχια.
Απλα θελει περισσοτερο χρονο στο φουρνο.
0

#22 User is offline   Makis Ioannidis 

  • Μέλος
  • Group: Νέο Μέλος
  • Posts: 27
  • Joined: 09-September 03
  • Location:Ελευθέριο-Κορδελιό Θεσσαλονίκη
  • Interests:Τα παιδιά μου, το ψαροτούφεκο, οι υπολογιστές..
  • Περιοχή:Νομός Θεσσαλονίκης
  • Ονοματεπώνυμο:Μάκης Ιωαννίδης

Posted 31 March 2007 - 11:48 PM

Καλημέρα,
για να είμαι ειλικρινής διαβάζοντας τη συνταγή μου άρεσε πολύ η απλότητά της αλλά είχα πολλές αμφιβολίες για το πόσο αρμυρό θα γινόταν τελικά το ψάρι.
Περιττό να ομολογήσω πως κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης (μεσημέρι στη δουλειά) τα σάλια μου έτρεχαν...
Έτσι λοιπόν αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Καθάρισα λοιπόν καλά τις τσιπούρες, ετοίμασα τη μαρέγγα με το χοντρό αλάτι, πέρασα στο ταψί του φούρνου το χαρτί, χύθηκε η μαρέγγα πάνω και κάτω απ τα ψάρια και σε προθερμασμένο φούρνο τοποθετήθηκε για ψήσιμο 45 λεπτών.
Το αποτέλεσμα ΟΝΕΙΡΟ....
Μπράβο και στον morfeas32 για το άνοιγμα του topic & και στο nightfall για την ανάλυση.
Ακολουθεί φωτογραφικό απόσπασμα του εγχειρήματος και η επιβράβευση του.

Attached File(s)


0

#23 User is offline   Dreamlander 

  • Μέλος
  • Group: Νέο Μέλος
  • Posts: 220
  • Joined: 09-November 04
  • Περιοχή:Κύπρος
  • Ονοματεπώνυμο:John Lewis Robbins

Posted 02 April 2007 - 01:46 PM

Μακη το ΗΕΜΟ σε πια φαση το προσθετεις :P
Ο μπομπηρας σου ειναι ολα τα λεφτα με τον αντιχειρα ανεβασμενο ;)

Μου ετρεξαν τα σαλια. Αυτο που ελεγα και στον Spot ειναι οτι υστερουμε σε συνταγες με μαλακια και οστρακοειδη...
Αντε οσι εχουν καλες συνταγες για αυτα ασ μην τις κρατανε για τους εαυτους τους....
0

#24 User is offline   patrinos 

  • Μέλος
  • Group: Member
  • Posts: 1,660
  • Joined: 09-January 04
  • Ονοματεπώνυμο:dimitris konstantellos

Posted 03 April 2007 - 08:54 AM

χτες γλεντησα κι εγω ενα ροφακο με τον ιδιο τροπο.
κορυφη, το συνιστω ανεπιφυλακτα.
μονο που το αλατι το εκανα με νερο, οχι με αυγο.
0

#25 User is offline   Chris Manousopoulos 

  • Μέλος
  • Group: Συντονιστες
  • Posts: 3,204
  • Joined: 22-November 03
  • Gender:Male
  • Location:Athens
  • Περιοχή:Νομ/κό Διαμ. Αθηνών
  • Ονοματεπώνυμο:Χρήστος Μανουσόπουλος

Posted 03 April 2007 - 08:58 AM

με σαργούς γίνεται??
0

#26 User is offline   patrinos 

  • Μέλος
  • Group: Member
  • Posts: 1,660
  • Joined: 09-January 04
  • Ονοματεπώνυμο:dimitris konstantellos

Posted 03 April 2007 - 06:20 PM

"με σαργούς γίνεται??"

μεχρι τελος της εβδομαδας θα το εχω δοκιμασει κι αυτο.....
0

#27 User is offline   romanmix 

  • Μέλος
  • Group: Member
  • Posts: 80
  • Joined: 31-October 06
  • Gender:Male
  • Περιοχή:Νομός Αττικής (δυτική)
  • Ονοματεπώνυμο:kokolakis mixalis

Posted 03 April 2007 - 08:30 PM

View Postpatrinos, on Apr 3 2007, 07:40 PM, said:

"με σαργούς γίνεται??"

μεχρι τελος της εβδομαδας θα το εχω δοκιμασει κι αυτο.....


ΕΓΩ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
0

#28 User is offline   marinos.a 

  • Μέλος
  • Group: Member
  • Posts: 2,171
  • Joined: 22-October 04
  • Gender:Male
  • Location:Λευκωσία, Κύπρος
  • Περιοχή:Κύπρος
  • Ονοματεπώνυμο:Μαρίνος Αγγελίδης

Posted 08 May 2007 - 08:34 AM

Επαναφέρω διότι είμαι μπροστά από το εξής εγχείρημα. Τη Κυριακή που μας πέρασε βαφτίσαμε τη κορούλα μας και ως γνωστό σήμερα πρέπει να βγάλουμε τα μύρα και κλασσικά να τραπεζώσω όλη τη πρώτου βαθμού οικογένεια. Αποφάσισα λοιπών αντί το συνηθισμένο κρέας, να κάνω ψάρι και μάλιστα με τη συνταγή με το αλάτι για την οποία τους πήρα τα αυτιά.
Οπότε το πρόβλημα είναι το εξής έχω δύο ψάρια να κάνω, ένα ροφό 7.5 και μια συναγρίδα 6.5 και διερωτώμαι πόση ώρα να τα έχω στο φούρνο (μεγάλος επαγγελματικός) και σε πόσους βαθμούς.
0

#29 User is offline   ΡΗΧΟΠΑΤΙΑΣ 

  • Μέλος
  • Group: Member
  • Posts: 6,542
  • Joined: 26-March 06
  • Gender:Male
  • Location:ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
  • Περιοχή:Νομός Αττικής (δυτική)
  • Ονοματεπώνυμο:ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΧΛΑΣ

Posted 08 May 2007 - 10:45 AM

View Postmarinos.a, on May 8 2007, 09:54 AM, said:

Τη Κυριακή που μας πέρασε βαφτίσαμε τη κορούλα μας....


Να σου ζησει Μαρινο, να ειναι παντα καλα :tomato:
0

#30 User is offline   Greekgod 

  • Μέλος
  • Group: Νέο Μέλος
  • Posts: 1,741
  • Joined: 13-January 04
  • Περιοχή:Νομός Θεσσαλονίκης
  • Ονοματεπώνυμο:Tazzzzzos

Posted 08 May 2007 - 10:56 AM

Μαρίνο η απάντηση βρίσκεται στην πρώτη σελίδα στο post του Νιghtfall
0

Share this topic:


  • (4 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users